Aanvragen

Ja, er is altijd een weg omhoog. Daarbij kan je soms een helpende hand gebruiken, je hoeft het niet alleen te doen.     

Werken aan jouw toekomst

Stichting Back on Track is er voor volwassenen uit de gemeente Moerdijk die het maar niet lukt om een (beter) passende baan te vinden. Deze mensen kunnen hiervoor geen hulp krijgen van een werkgever, het UWV of Werkplein.

Back on Track betekent: je leven terug op de rails krijgen. De professionals van de stichting geven je daarvoor praktische hulp. Daarbij richten we ons op scholing en werk. We zoeken samen met je uit wat voor jou de beste route is en wat je nodig hebt om een (beter) betaalde baan te vinden. We maken samen met jou een plan van aanpak. Daarna begeleiden we je met bijvoorbeeld:

  • loopbaanonderzoek
  • studiekeuze
  • fondsenwerving
  • sollicitatietraining
  • coaching on the job

Ben je benieuwd of de aanpak van Back on Track bij jou past? Doe dan eerst de 3-vragen-check hieronder:

De 3-vragen-check:

Ben je inwoner van de gemeente Moerdijk?

Ben je bereid (best veel) tijd en energie te besteden aan het werken naar je verbetering?

Denk daarbij aan schooldagen en studietijd, tijd voor loopbaanonderzoek en tijd voor de coach gesprekken. Het programma is persoonlijk natuurlijk, maar sommige routes kunnen wel twee jaar duren.

Heb je een inkomen van minder dan 130% van het minimumloon? (€2600 in 2023)

We hanteren een inkomensnorm zodat de hulp terecht komt bij de mensen die dit niet zelf kunnen betalen.

Is jouw antwoord 3 x JA? Vul dan hieronder het intake formulier in.

Hoe gaat het na je aanvraag?

Je vult je aanvraag in hieronder. We willen zeker weten dat onze hulp bij de juiste mensen komt. Daarom hebben we eerst een gesprek om kennis te maken. Met de gegevens die je invult op het intake formulier kunnen we contact met je opnemen. Dan maken we een afspraak voor een intake gesprek. Tijdens het gesprek gaan we ook met je onderzoeken of er niet toch ergens al hulp geregeld is. Als dat zo is kunnen we je helpen met het benaderen van die instantie. We zijn geen concurrent van bijvoorbeeld UWV of Werkplein. We zijn een vangnet voor als je tussen wal en schip dreigt te raken. Samen met jou stellen we een plan van aanpak op. Dat is per persoon verschillend.

Intake formulier

Om te kunnen beoordelen of je in aanmerking komt voor ondersteuning hebben we wat meer gegevens van je nodig

    Ervaringsverhaal

    Het zou de mooiste tijd van je leven worden, dat had iedereen tegen je gezegd. Maar toen je eenmaal op die kamer zat in die vreemde stad voelde je je diep ongelukkig. Je begreep niet hoe de rest van de studenten zo snel vrienden van elkaar werden. In het begin probeerde je het nog wel. […]

    Onze sponsoren