Aanvragen

Ja, er is altijd een weg omhoog. Daarbij kan je soms een helpende hand gebruiken, je hoeft het niet alleen te doen.     

Voor wie is Back on Track bedoeld?

Je bent om wat voor reden dan ook ‘van de rails geraakt’, je lijkt klem te zitten. Misschien in een schuldhulp situatie. Misschien ben je arbeidsongeschikt maar val je buiten ‘de potjes’. Misschien heb je geen uitkering maar ben je niet in staat om jezelf door scholing te verbeteren omdat je het schoolgeld niet kan betalen en/of omdat je geen geschikte leer-werkplek kan vinden om je in je nieuwe beroep te bekwamen.
Als Back on Track helpen wij mensen die hun positie willen verbeteren, die daarvoor een opleiding willen volgen maar deze niet zelf kunnen betalen, die niet in aanmerking komen voor een andere vorm van studiekosten ondersteuning. Vanuit Back on Track blijven we je volgen om te voorkomen dat je vroegtijdig uitvalt, we bieden je voor een langere periode ondersteuning om je te helpen je (werk)leven weer op de rit te krijgen. Empowerment: terug naar de kracht in jezelf.

Voldoe jij aan de volgende 3 vragen?

Als je alle vragen met ‘ja’ kan beantwoorden, voldoe je aan de eisen om het intake formulier in te vullen.

Ben je inwoner van de gemeente Moerdijk?

Ben je bereid (best veel) tijd en energie te besteden aan het werken naar je verbetering?

Denk daarbij aan schooldagen en studietijd, tijd voor loopbaanonderzoek en tijd voor de coach gesprekken. Het programma is persoonlijk natuurlijk, maar sommige routes kunnen wel twee jaar duren.

Heb je een inkomen van minder dan 130% van het minimumloon? (€2600 in 2023)

We hanteren een inkomensnorm zodat de hulp terecht komt bij de mensen die dit niet zelf kunnen betalen.

Alle vragen zijn voor jou een ja? Vul onderaan het intake fomulier in.

Aanvraagprocedure

Om er zeker van te zijn dat onze hulp bij de juiste mensen terecht komt hebben wij gegevens nodig. Hiervoor vul je het onderstaande formulier in, waarna wij contact met je opnemen voor het maken van een intake gesprek. Onderdeel van de aanvraag is ook dat wij checken of er in jouw geval niet al bestaande ‘potjes’ zijn en of jij hiervoor in aanmerking kan komen.

Intake formulier

Om te kunnen beoordelen of je in aanmerking komt voor ondersteuning hebben we wat meer gegevens van je nodig

    Ervaringsverhaal

    Belinda* is 54 jaar en alleenstaand. Ze heeft 3 kinderen waarvan 2 thuiswonend. Belinda heeft een WIA-uitkering en ontvangt huursubsidie. Ze zit in de schuldsanering wat betekent dat ze moet leven van €65 per week (voeding, kleding, vrije tijd). Belinda wil haar persoonlijke ervaring (huiselijk geweld, drugs, gedwongen prostitutie) leren omzetten in het beroep ‘ervaringsdeskundige’ […]

    Onze sponsoren